Nødvendig ernæring til din kat

I naturen får de store kattedyr al den ernæring, de har brug for via deres bytte. Mens din kat deler de store kattes naturlige instinkt for at spise, hvad den fanger, stoler den på, at du serverer en sund, afbalanceret kost. Så det er en god idé, at du ved, hvad din har kat har brug for.

Vitaminer 

Din kat har brug for vitaminer til alle vigtige kropsfunktioner. Vitaminer hjælper alt fra syn, knoglevækst og stofskifte - faktisk har næsten alle dele af din kattens krop brug for vitaminer af en eller anden grund. Og hvert vitamin spiller sin egen rolle. Hvis din kat ekspempelvis skærer sin pote, vil et vitamin hjælpe med at stoppe blødningen, mens et andet vil hjælpe med at reparere huden.

Kattefoder, der indeholder lever, nyrer, gær og korn, er en god kilde til vitaminer. Alle de vitaminer, som din kat har brug for, kan findes i præcis de rigtige mængder i voksenfoder-serien Whiskas® +1.

Mineraler

Rigeligt med mineraler sikrer, at din kat har stærke tænder og knogler og holder samtidig stofskiftet i balance. Sørg dog for, at katten ikke overdriver indtagelsen, da dens krop kan have svært ved at absorbere for mange mineraler.

De vigtigste mineraler, din kat har brug for, er calcium, fosfor, kalium, natriumchlorid, magnesium. Den har også brug for sporstoffer som jern, kobber, mangan, zink og selen.

Kattefoder, der indeholder fisk, kød, lever og korn er gode kilder til mineraler. Hvis du fodrer din kat et balanceret voksenmåltid som Whiskas®, får den alle de mineraler, den har brug for i tilpasse mængder, og der er ingen grund til yderligere kosttilskud.

Essentielle fedtsyrer

Din kat har brug for essentielle fedtsyrer for at passe på både hud og pels,  reproduktionssystem og stofskifte. Ikke alene er de essentielle fedtsyrer en vigtig kilde til energi - fedtstoffer og essentielle fedtsyrer får også måltiderne til at smage godt. De transporterer desuden vitaminerne A, D, E og K rundt i kroppen.

Kattefoder, der indeholder animalske fedtstoffer og vegetabilske olier, er gode kilder til fedtstoffer og essentielle fedtsyrer.

Kulhydrater og fibre 

Din kat bruger de kulhydrater, den spiser som en energikilde eller som en kilde til kostfiber. En fiberrig kost understøtter en god fordøjelse og sund afføringkonsistens. Kattefoder, der indeholder ris, majs og hvede, er gode kilder til kulhydrater.

Protein 

Din kat har brug for protein for at være sikret en sund vækst og muskulatur. Proteiner findes i de fleste levende vævstyper, som hår, hud, negle og muskler, og giver de essentielle aminosyrer, som din kat har brug for at forblive fit og sund. Der er tusindvis af forskellige proteiner i din kats krop, der alle har forskellige formål.

Du finder masser af protein i kattemad med kød, æg, fisk, korn og gær.

Den enkle måde at give din kat den rigtige ernæring på er at fodre den med måltider fra Whiskas®. På den måde kan din kat nyde en perfekt afbalanceret kost med alle de næringsstoffer, den har brug for, så den kan forblive glad og sund!