Din killings foder

Ligesom store kattedyr er din killing en sand kødæder, og både dens tænder, tunge og fordøjelsessystem er specielt designet til at spise kød. Derfor er det meget vigtigt at sørge for en kost, der dækker kattens naturlige ernæringsbehov.
Med det komplekse behov for næring, er det vigtigt at fodre din killing med en specielt tilberedt kost.

Som kødæder har din killing brug for masser af protein og en kompleks sammensætning af næringsstoffer. Fordi din killing vokser så hurtigt, har den brug for andre mængder næringsstoffer end en voksen kat - herunder det rette forhold mellem calcium og fosfor.

Tips til maden

Ude i naturen ved store kattedyr præcis, hvad de skal spise. Ved at fodre din killing med den rigtige mad på de rigtige tidspunkter, støtter du dens naturlige instinkter som kødædende jæger.
Nok er din søde killing lille, men den kommer til at vokse 15 gange hurtigere end en menneske-baby!

I de første 4-5 uger får din killing alt, hvad den har brug for hos sin mor. Normalt bliver en killing vænnet fra, når den er syv uger, men allerede fra uge fire kan du begynde at vænne den til fast føde med særligt tilberedt mad som Whiskas® junior vådfoder.

Fra killinge- til voksenfoder

Når din lille firbenede ven nærmer sig sin første fødselsdag, er den klar til at spise velbalanceret voksenmad, der tilgodeser kattens udvikling.
Når den er omkring 12 måneder gammel, vil din killing være klar til at prøve voksenmad.

Din killing er meget følsom over for ændringer i smag og temperatur, så sørg for at ændre kosten langsomt og forsigtigt, så katten vænner sig til det.

Sådan tjekker du din killings helbred

I naturens verden plejer de store kattedyr hinanden for at opretholde deres sociale forhold. På samme måde kan du styrke båndet med din killing ved at give den et regelmæssig sundhedstjek
Vær så forsigtig, du kan og brug masser af kærlige, beroligende ord undervejs.

Det er en god idé at begynde allerede fra en ung alder, så din killing lærer, at det er en naturlig rutine.