Lyde og kommunikation

Fra det klassiske "miav" til en bred vifte af knurren og piben - din lille killing bruger sin stemme til at skabe et stort udvalg af lyde - flere lyde end de fleste andre dyr.
Jo mere du snakker med din killing, desto mere forstår den dig og reagerer.

Katte har faktisk 60 forskellige lyde, der hver har sin betydning, afhængigt at tone og intensitet. Men hvad er det mon, din kat forsøger at sige til dig?

Kropssprog

Din lille killing ligner sandsynligvis en uskyldig uldtot, og den vil også gøre alt for at undgå at komme i slåskamp.
Hvis din killing skal skræmme en potentiel modstander, bruger den gerne et trick, der får den til at se større ud, end den faktisk er.

Ligesom store kattedyr er din kat er enspænder, der i sidste ende kun kan regne med sig selv for at overleve, så en konflikt er det sidste, den ønsker.

Kradseri, dufte og andre signaler

I naturen er de fleste store kattedyr udelukkende afhængige af sig selv og er ikke en del af en flok. Din killing har det på samme måde.
Din killingens kradseadfærd er altså helt instinktiv, men det er selvfølgelig ikke altid godt for dine møbler!

Det er derfor, den ofte sender signaler til andre katte for at udgå misforståelser og potentielle konflikter. Et af de stærkeste signaler er duft.

At vælge en kat

Tillykke! Du har besluttet dig for at få en kat. Men hvilken slags er bedst for dig? Skal du have en med stamtavle? En langhåret eller en korthåret? En han eller hun?
Én ting er sikkert - du har masser af katte at vælge imellem.

Måske overvejer du ligefrem, om du skal have to eller flere, bare for at fordoble eller tredoble fornøjelsen eller for at sikre, at de aldrig bliver ensomme.