Et kattevenligt hjem

Ligesom store, vilde kattedyr vil din kat bruge meget tid på at udforske og beskytte sit område - med andre ord dit hjem! Her er nogle ideer til, hvordan du kan bakke op om din kats naturlige instinkter ved at gøre dit hjem så kattevenligt som muligt.

Fri adgang

En kattelem er en fantastisk måde at lade din  kat komme og gå, som den ønsker - og gennemsigtige kattelemme er ideelle. Det er også en god ide at placere en solid dørmåtte foran døren - det er en billig og nem måde at håndtere mudrede poter, og din kat vil også elske at bruge måtten til at gøre sin kløer skarpere. 

Tæpper

Hvis du har kat, er det værd at tænke på, hvilke typer tæpper, du har i dit hjem. Tæpper med kort, opskåret lurv er bedst, fordi der ikke er nogle løkker, katten kan kradse op - og sådanne tæpper vil ikke opsamle så meget kattehår. Generelt er det sådan, at jo højere uldindholdet er, jo bedre.

Håndtering af kløer

Kradeseri er bare ét af​din kats mange naturlige instinkter. Det hjælper med at holde kløerne skarpe og klar til jagt, men det hjælper også med at markere et område med både duft og visuelle signaler. Undgå at din kat kradser på dine møbler, tæpper eller gardiner - sørg for at den har en kradsetræ eller en kradsemåtte, den kan muntre sig med. 

Kattehår

Din kat vil naturligvis fælde gennem hele sit liv. Nogle gange kan du ligefrem udnytte fælderiet til din fordel - for eksempel kan du opmuntre katten til at bruge en ny seng eller tæppe ved blot at børste den først og lægge lidt af det hårene på det nye sted.

Under sengen

I naturen har de fleste store katte deres egne særlige skjulesteder. Steder, de kan trække sig tilbage til, hvis de har brug for at hvile eller at komme sig over sygdom eller en  skade. Din kat har samme behov for sit eget helle, og hvilket bedre sted at skjule sig end under din seng? Ved at have en seng, der er løftet lidt i højden, fremfor en seng, der står direkte på gulvet, giver du din kat mulighed for det perfekte gemmested.

Altaner

Hvis du har en balkon eller altan, skal du huske at gøre den katte-sikker ved at installere et fint net eller hegn, der løber fra fra altanens rækværk eller mur.  På den måde kan både dig og din kat nyde udsigten i sikkerhed.