Opførsel og sociale relationer

Hvis der er en ting, der gør din kat til noget særligt, er det dens enspænder-ånd. Men er katte egentlig mere omgængelige, end vi tror?

Pleje

Selvom katte nyder deres eget selskab, vil de undertiden udvikle relationer med hinanden. Gensidig pleje og og omsorg spiller gerne en rolle i sådanne forhold, så hvis du ser din kat pleje nabokatten, så husk, at det ikke kun handler om at blive ren. De skaber også et bånd - eller forsøger at blive gode venner efter en slåskamp.

Gnideri

Udover at pleje hinanden kan katte også gnide deres pander, kinder, flanker og nogle gange deres haler mod hinanden. Når kattene gnider sig, blander de deres dufte og reagerer på hinandens berøring - nogle eksperter mener, at det også er forbundet med et hierarki. Gnideriet kan tilfredsstille din kats naturlige instinkter og samtidig også give dig den glæde at se, din kat komme godt ud af det med sine naboer!

Aggressiv adfærd

Selvom din kat er godmodig, kan den også til tider opføre sig aggressivt. For eksempel kan territorial adfærd få den til at forsøge at holde dig væk fra bestemte dele af huset - den kan endda ligefrem forsøge at angribe dig.

Det er vigtigt at huske, at det kun er del af din kats naturlige opførsel. Måske har den en masse energi i overskud efter at have været indendørs længe. Måske så den en fugl gennem vinduet og blev frustreret, fordi den ikke kunne jage den. Eller måske gik du forbi, mens katten nedstirrede sit bytte, og 

Det er nemt at nedtone de spændinger, der er forbundet med aggressiv adfærd. Prøv at give din kat noget legetøj eller nogle ting, den kan klatre på. Du kan også lege jagt-orienterede lege med din kat - den vil især elske alle former for legetøj, der er knyttet til et stykke snor!