Mad til din seniorkat

Din kats naturlige opførsel vil fortsætte hele livet - og den vil forbliver nok aktiv og nysgerrig år efter år. Faktisk kan det i nogle tilfælde være svært at forstå, at din kat overhovedet bliver ældre!

Med alderen vil din kats ernæringsmæssige behov ændre sig. Så efter den fylder syv år, er det vigtigt at justere kosten og tilpasse den til en seniorkat. For eksempel indeholder Whiskas® 7+ sortimentet ekstra taurin, der er godt for din kats syn og hjerte, zink og linolsyre, der holder huden og pelsen sund samt den rigtige mængde fosfor.

Den rigtige mad til din ældre kat

Hvis din kat begynder at dreje næsen væk fra den mad, du stiller foran den, kan det være et tegn på, at det er tid til at ændre dens kost. Mens du selvfølgelig gerne vil give din kat noget, den godt kan lide, er det også vigtigt, at den får de næringsstoffer, der passer til dens alder. Vi foreslår senior-sortimentet Whiskas® 7+, som kommer i forskellige lækre smagsvarianter med fisk- eller kødsmag, og er et foder, der giver din kat alt, hvad den har brug for at holde sig frisk i sine seniorår.

Et spørgsmål om fordøjelsen

Din ældre kat kan muligvis ikke fordøje sin mad lige så godt, som den kunne i sine yngre dage. Det er tegn på, at den ikke længere absorberer næringsstoffer så effektivt som før. Hvis din kat får en passende diæt, vil det hjælpe kattens krop, så den kan håndtere ændringerne i optagelsen af næring, og det bør øge både længden og kvaliteten af kattens liv.

Tjek vægten

Fordi din kat ikke længere er så aktiv, som den plejede at være, kan det være, den begynder at blive lidt tyk om maven. På den anden side kan din kat tabe sig, hvis den kæmper for at fordøje fødevarer ordentligt. Hold derfor regelmæssigt øje med din kats vægt ved både at veje den og kontrollere ned langs siderne af dens krop.

Hvis du er bekymret for kattens vægt, skal du prøve at justere mængden af den mad, du giver serverer. Hvis problemet fortsætter, så spørg din dyrlæge til råds.