Sørg godt for din seniorkat

Igennem hele sit liv vil din kat bruge en stor del af dagen på at følge sit naturlige instinkt og pleje sig selv. Det betyder ikke kun, at pelsen bliver plejet, men styrker også kattens sociale relationer og holder parasitter på væk.

Når din kat bliver ældre, kan den dog finde det sværere at holde pelsen ligeså skinnende og glat, som den plejede at være. Huden kan også blive tør, og der kan komme grå eller hvide hår i pelsen.

Hjælp med plejen

Du har sikkert altid hjulpet din kat med at pleje sig selv og nydt alle de fantastiske øjeblikke, der er fulgt med. Så sørg for at du fortsætter en regelmæssig plejerutine, som hjælper med at holde kattens pels skinnende og sund og huden blød. Husk, at når din kat bliver ældre, skal du håndtere den med lidt mere forsigtighed, end da den var ung og livlig!

Sammenfiltret pels

Hvis din kats pels bliver mat og ikke mindst sammenfiltret, kan det være svært for dig at rede den ud - og hverken du eller din kat vil synes, det er sjovt! Hvis pelsen er virkelig filtret og fyldt med knuder, så få katten klippet hos dyrlægen.

Den rigtige kost

Kosten spiller en stor rolle, når det gælder din kats pels. Efterhånden som katten bliver ældre, kan den ikke absorbere alle de næringsstoffer, den har brug for for at holde pelsen perfekt. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at din kat får alderssvarende, ernæringsrigtig mad. Whiskas® Senior sortimentet, der er designet til ældre kattes særlige behov, indeholder zink og linolsyre i præcis de mængder, der hjælper med at opretholde din kats hud og pels sund.