Almindelige sundhedsproblemer hos seniorkatte

Når din kat bliver ældre, skal den måske til dyrlægen lidt oftere. Ved selv at undersøge katten regelmæssigt - og selvfølgelig give den masser af omsorg og opmærksomhed - kan du hjælpe med at identificere, om der er et problem og sikre dig, at det bliver behandlet ordentligt.

Almindelige sundhedsproblemer

Her er en liste over typiske ting, der kan ramme din kat, når den bliver ældre:

  • Urinvejsproblemer
  • Hjerteproblemer
  • Ledproblemer
  • Grå stær
  • Tandproblemer


Øjne og ører

Tjek din kats øjne for at se, om den udvikler grå stær - en lidelse, der medfører et sløret, tåget syn. Hvis din kat har grå stær, kan du ane et gråt slør i dens øjne. I tak med at den grå stær udvikler sig, vil din kat gradvist kunne se mindre og mindre.

Når din kat bliver ældre, får den måske også problemer med at høre. Fordi den er jager af natur, har den hele sit liv været afhængig af sin sensitive hørelse, så vær opmærksom på eventuelle ændringer i dens adfærd.

Selvom din kat bliver blind eller døv, kan den stadig nyde et godt og ellers sundt liv. Bare hold huset fri for potentielle farer og prøv at sørge for, at katten ikke ender i vanskelige situationer.

Din kats tænder

Når din kat er oppe i alderen, kan den udvikle ømt tandkød, dårlig ånde eller endda miste nogle af sine skarpe tænder. Hvis du er bekymret for kattens mundhygiejne, kan det være, din dyrlæge anbefale en operation - men er din kat er meget gammel, er det måske ikke tilrådeligt.

Du kan hjælpe med at berolige din kattes ømme tandkød ved at give den våd kattemad som Whiskas® 7+ Portionsposer. Alternativt kan du prøve at blødgøre  tørfoderet i lidt vand for at gøre det dejlig blødt.