Hvornår er en kat seniorkat?

Når din kat bliver syv år gammel, kan du nok ikke mærke den store forskel i måden, den opfører sig på. De fleste katte lever trods alt til de er 13-17 år gamle, og din kat er sandsynligvis stadig aktiv, sund og lige så uafhængig og nysgerrig som nogensinde!

Selvom en syv-årig kat ikke virker gammel, er den nu ved at være sand seniorkat og det betyder, at dens ernæringsmæssige behov sig. Med den rigtige kost kan du dog forsinke - eller endog forhindre - nogle af de sundhedsmæssige problemer, der kan opstå senere hen. På den måde kan du i samme høje grad fortsat kan give din kat den pleje, du har givet den i dens liv hidtil.    

Det er vigtigt ikke at udskyde ændringen i kosten, og ved at ændre din kats kost på det rigtige tidspunkt, hjælper du den til mange kommende, sunde år. Tænk ikke på din kat som gammel - tænk i stedet, at den står over forsin storhedstid!

Typiske sundhedsproblemer for seniorkatte:

  • Hjerteproblemer
  • Nedsat nyrefunktion
  • Dårlig syn
  • Problemer med at opretholde en sund hud og pels

Alderssvarende mad

Ved at fodre din kat med mad, der er nøje afstemt til kattens alder, giver du din kat de bedste muligheder for nogle fantastiske seniorår.
For eksempel indeholder Whiskas® 7+  højere niveauer af aminosyren taurin, der har betydning for et sundt hjerte. Desuden indeholder Whiskas® 7+ de rette fosforniveauer, som er med til at sikre en sund balance, mens zink og linolsyre hjælper med at holde pelsen glansfuld og smuk.

Blandet foder

En anden måde, du kan hjælpe din seniorkat med at holde sig sund, er at give den en korrekt blanding af våd og tør mad. Mens mange tørre fødevarer er ernæringsmæssigt korrekte, må du ikke glemme, at din kat er et rovdyr, og hvis den levede i naturen, ville den naturligvis jage og spise sit bytte. Derfor vil alle katte helt sikkert også være taknemmelige for at få serveret noget lækkert kød!
Udover at give din kat smags-og tekstur-oplevelser, er våd mad også en god kilde til vand - og det er vigtigt for din seniorkatte. Ikke alene er våd mad godt for kattens nyrer, men det kan også hjælpe, hvis der er grund til at holde øje med kattens vægt.

Til din seniorkat anbefaler Whiskas® en blanding af 15 g tørfoder til hver 100 g vådt foder.