Kradseri, dufte og andre signaler

I naturen er de fleste store kattedyr udelukkende afhængige af sig selv og er ikke en del af en flok. Din killing har det på samme måde, og det er derfor, den ofte sender signaler til andre katte for at udgå misforståelser og potentielle konflikter.

Dufte

Din killing er særligt sensitiv, når det gælder om at sende og modtage informationer via duft. Den har endda et lille, særligt organ i munden, der hedder et Jacobson-organ, som katten bruger til at analysere dufte.

Gnider sig

Din kat er helt sikkert vild med at gnide og gnubbe sig op af alle mulige ting såsom dørkarme, stoleben, træer, trapper - og selvfølgelig dig! Det virker måske umiddel bart som en ganske ubetydelig handling, men det betyder faktisk, at din kat anerkender din status og det forhold, I har til hinanden. Samtidig opfanger den og sender vigtige duftsignaler imens.

Kradseri

Ligesom store kattedyr, vil din killing bruge meget tid på at kradse på forskellige ting. Det er en helt naturlig opførsel med mange formål, eftersom kradseriet:

  • Holder kløerne i topform
  • Træner de muskler og sener, der bevæger kattens klør
  • Forlader visuelle tegn, som markerer kattens territorium
  • Efterlader duftsignaler fra specielle kirtler fra poterne

Din killingens kradseadfærd er altså helt instinktiv, men det er selvfølgelig ikke altid godt for dine møbler! Derfor er det en god idé, hvis din kat får et kradsetræ eller kradsetæppe.