Lyde og kommunikation

Fra det klassiske "miav" til en bred vifte af knurren og piben -  din lille killing bruger sin stemme til at skabe et stort udvalg af lyde - flere lyde end de fleste andre dyr. Katte har faktisk 60 forskellige lyde, der hver har sin betydning, afhængigt at tone og intensitet. Men hvad er det mon, din kat forsøger at sige til dig?

Det klassiske "miav"

Alle kender et "miav". Lyden er skabt i kattens strubehoved, og med et "miav" beder din lille killing om hjælp eller opmærksomhed. Når katten vokser op, bliver den ved med at "miave" for at udtrykke en lang række stemninger og følelser - fra venlighed og frygt til beklagelse og vrede.

Pludrende knurren

Din killing kan"småpludre" som en særlig måde at hilse på dig på. Det er Ikke alle killinger, der gør det, men hvis din gør, lyder det nærmest som om, den virkelig taler med dig!


Spinder som en kat

En ren killing er en glad killing, og en nyfødt killing vil spinde for at fortælle sin mor, at den er komfortabel og tryg. Når en kat spinder, er det lyden af ren
veltilfredshed, og en klog kat er snedig nok til at opnå mere kæleri ved at spinder - og det er helt sikkert svært at stå for!

Ny forskning tyder på, at katte også spinder i meget stressende situationer, så måske kan de også få sig selv til at falde til ro ved at spinde.

Kommunikér med din killing

I naturen kommunikerer de store voksenkatte sjældent ved hjælp af lyd. De bruger kun lyd, når de forbereder sig til kamp eller parring. Ved at tale med dig viser din killing dig, at den har forstået, hvad generationer af katte har lært før den - at lyde er en fantastisk måde at få opmærksomhed fra et menneske på!

Jo mere du snakker med din killing, desto mere forstår den dig og reagerer. Snart genkender du dens sprog, og den vil genkende dit. Så bare kom igang med at sludre!