Kattebakke-træning

Renlighedstræning
Ligesom de store kattedyr foretrækker din lille killing at være privat, når den går på toilettet. Derfor er det vigtigt at stille kattebakken et stille og roligt sted, som katten har nem adgang til uden at blive forstyrret.

Registrér, når din killing skal på toilettet

Træn din killing i, hvordan den bruger kattebakken. Det kan du gøre ved simpelthen at placere den på bakken, så snart du kan se, at katten skal på toilettet. Du kan også placere katten i bakken tidligt om morgenen, efter hvert måltid og som sidste ting, inden sengetid. Fortsæt med at gøre dette, indtil din killing selv kan finde kattebakken og kender dens lugt og placering. Derefter klarer katten det selv. For at sikre dig, at den føler sig komfortabel, er det en god idé at bruge kattegrus som eksempelvis Catsan®, der absorberer lugt og ikke danner klumper.

Hold det rent

I naturen er store katte meget opmærksomme på renlighed og sundhed, og de sørger for, at de spiser og drikker et andet sted, end dér, hvor de går på toilettet. Din killing har det på samme måde, så stil kattebakken i god afstand fra dens mad og vand. Det er også vigtigt, at kattebakken bliver rengjort dagligt.

Det kan svipse

Hvis din killing pludselig undlader at bruge kattebakken, kan der være en række grunde:

  • Kattebakken er snavset
  • Katten søger opmærksomhed
  • Katten føler, at nogen har indtaget dens territorium
  • Katten har nået puberteten og er blevet seksuelt moden

Hvis din killing fortsat ikke bruge bakken, så tal med dyrlægen om, hvordan du får den tilbage på rette spor.

Sådan rydder du op

Skyl området med rent vand og brug derefter en opløsning af vand og 10%  biologisk vaskepulver for at slippe af med lugten. Det er bedst at ikke bruge noget andet, da mange rengøringsprodukter faktisk lugter lidt som en kats urin. Så hvis du renser med disse, kan du efterlade et katte-signal, der opmuntrer til endnu mere uønsket adfærd!

Beløn succeserne

Når din killing med succes bruger kattebakken, skal du sørge for at kvittere med rigtig meget ros - og en lille godbid kan også hjælpe. På den måde lærer katten hurtigt, at bakken er forbundet med noget godt. Så alt i alt, skal du bare udvise lidt tålmodighed og give din killing masser af opmuntring - så vænner den sig hurtigt til at bruge bakken.