Din killings foder

Ligesom store kattedyr er din killing en sand kødæder, og både dens tænder, tunge og fordøjelsessystem er specielt designet til at spise kød. Derfor er det meget vigtigt at sørge for en kost, der dækker kattens naturlige ernæringsbehov.

Som kødæder har din killing brug for masser af protein og en kompleks sammensætning af næringsstoffer. Fordi din killing vokser så hurtigt, har den brug for andre mængder næringsstoffer end en voksen kat - herunder det rette forhold mellem calcium og fosfor.

Protein

Protein er afgørende for, at din killing får en sund vækst, muskelmasse, pels, hud og kløer. Proteiner er bygget af mindre enheder, også kaldet aminosyrer. Nogle af disse - såsom taurin og arginin - kaldes essentielle aminosyrer, og dem kan din kat ikke selv producere. Derfor skal den have dem via kosten.

Essentielle fedtsyrer

Din killing har brug for essentielle fedtsyrer, der kan hjælpe med at sikre sig at huden, pelsen, reproduktionssystemet og stofskiftet forbliver sundt. Essentielle festsyrer er samtidig en vigtig energikilde, der også får måltiderne til at smage godt!

Vitaminer

Vitaminer er afgørende for din killings syn, knoglevækst og stofskifte. Der er mange forskellige vitaminer, og hver især spiller en meget specifik rolle. Hvis din kat eksempelvis skærer sin pote, vil et vitamin hjælpe med at stoppe blødningen, mens et andet vil hjælpe med at reparere huden.

Mineraler

Mineraler giver din killing stærke tænder og knogler. De vigtigste mineraler, den har brug for, er calcium, fosfor, kalium, natrium, chlorid og magnesium. Du finder alle disse i de helt rigtige mængder i en komplet kattemad.

Kulhydrater og fibre

Din killing bruger kulhydrater som energikilde, mens kostfibre vil hjælpe fordøjelsessystemet.

Med det komplekse behov for næring, er det vigtigt at fodre din killing med en specielt tilberedt kost. Whiskas® Junior vil give din lille firbenede ven en komplet og afbalanceret kost med alle de proteiner og næringsstoffer, den har brug for at vokse op som en sund, glad kat.