Bliv klar til ankomst

Når du har fundet din perfekte, lille killing, er det tid til at gøre alt klar til, den kommer hjem!


Indkøbsliste

Der er mange ting, du skal have, for at din nye killing føler sig glad og tryg i sit nye hjem. Her er nogle af de essentielle must-haves:

  • Solid kattetransport-boks med pude eller håndklæde indeni
  • Skåle til mad og vand
  • Kattebakke, en lille skovl og en pose kattegrus (Catsan er særligt godkendt af Whiskas)
  • Killinge-foder til mindst en uge
  • Mindst en lille, hyggelig seng til killingen
  • Solidt kradsetræ
  • Pelsbørste velegnet til killingepels
  • Killinge-legetøj
  • Kontaktinformation på lokal dyrlæge

Transportbokse

Vær sikker på, du har en god transportboks, du kan transportere din kattekilling sikkert hjem i. Transportboksen kan også bruges til fremtidige ture eller udflugter med din kat. Hvis du kun bruger boksen, når katten skal til dyrlægen, vil katten flygte, hver gang, boksen bliver taget frem.
En god måde at vænne din kat til transportboksen er ved at stille den midt i rummet og lade den stå åben. Læg en lille pude eller et håndklæde i bunden af boksen for at gøre den mere indbydende. Du kan endda lægge en lille godbid i ny og næ for at tiltrække din kats opmærksomhed!

Skåle til mad og vand

Små killinger synes som regel, det er svært at spise fra skåle, der er for dybe. Faktisk kan de fleste katte slet ikke lide at spise fra dybe skåle, da skålens høje sider kan irritere kattens sensitive knurhår. Brug i stedet en flad tallerken eller en underkop.

Kattebakke

Hav en kattebakke og rigeligt med kattegrus klar, når din kattekilling flytter ind. Du får også brug for en lille skov, der kan hjælpe med at gøre kattebakken ren for afføring hver dag. Der er mange forskellige typer kattegrus at vælge imellem, men Whiskas anbefaler Catsan, fordi det har god absorberingsevne, afværger lugtgener og ikke klumper.

Prøv en lille kattebakke til at begynde med - din kattekillings små ben kan finde det svært med en stor kattebakke med høje sider. Vær sikker på at bakken i hvert fald har én lav side, din kat kan klatre over. Det er også en god ide at lægge lidt aviser - eller en måtte, der er nem at rengøre - under kattebakken for at opsamle eventuelt kattegrus på afveje.
Hvis du har mere end en killing, vil de sandsynligvis gladeligt dele kattebakke, mens de er killinger, men husk, at de senere har brug for hver deres bakke.
Hvis din killing allerede er renlig og vant til at bruge kattebakke, når du får den, har du et godt forspring.

Killinge-foder

Fordi kattekillinger vokser så hurtigt, har din lille kat brug for mere fedt og protein i sin diæt end en voksen kat. Men samtidig har killinger også meget små maver, så de har brug for at blive fodret med små portioner adskillige gange om dagen Vær sikker på din killing får en komplet og varieret kost - Whiskas® Junior foder er sammensat, så din killing får al den energi og alle de næringsstoffer, den skal have for at kunne forblive sund og i god form, indtil den fylder 12 måneder. Når din kat skal gå fra killingefoder til voksenfoder, skal du gradvist tilvænne den henover 5-7 dage. Husk - nogle godbidder og forskellige typer kattemad er ikke egnet til helt unge katte, så læs altid på vareanvisningen og om  produktets alders-anbefaling.

Legetøj og sjov

Alle killinger har brug for legetøj! Legetøj er ikke kun godt, fordi det er underholdende for både din killing og dig, men det er også vigtigt for at udvikle og træne din kat. Katte elsker at lege med stort set alt, der minder om et bytte, eller noget, der bevæger sig hurtigt og pludseligt. Et kradsetræ er også en god idé - og kan være med til at holde de små, skarpe kløer fra møblerne! Du kan lave et simpelt stykke legetøj til din kat ved at skære et par huller i en papkasse. Som en ekstra bonus vil din kat elske, at kassen også kan være et trygt sted at gemme sig.

Andre gode hjemmelavede legesager kan være paprør, sammenkrøllede bolde af avispapir eller silkepapir, sytrådsspoler og låg fra plastiflasker. Men lad aldrig din killing lege med uld eller snor alene og vær opmærksom på, at der ikke er noget, der er så småt, at det kan sluges eller har små dele, der kan bides af og blive spist.
Prøv at ryd noget plads på en højtsiddende hylde - killinger og katte elsker steder, hvorfra de kan holde øje med deres domæne. Vindueskarme er også særligt populære, og jo ældre din killing bliver, desto mere vil den få lyst til at kigge på verdenen udenfor. Hvis din vindueskarm ikke er bred nok, kan du købe en særlig lille vinduesplads, der er nem at montere.

Endelig hjemme!

Når du får din nye kattekilling hjem for første gang, vil den sikkert være lidt nervøs overfor sine nye omgivelser. Det er helt normalt.  Dit hjem er fuld af nye indtryk, dufte og lyde, som din killing skal have tid til at vænne sig til. Du kan hjælpe din kat med at føle sig hjemme og tryg ved at have en papkasse eller åben transportboks box, der kan fungere som en slags hule for din kat og være et sted den kan trække sig tilbage til, hvis den har brug for ro.

Lad din killing opholde sig i et lunt, stille rum de første to-tre dage. Sørg for, den har nem adgang til sin kattebakke, mad og vand, en hyggelig seng og lidt legetøj. Det vil hjælpe din killing med at vænne sig til sig nye hjem.

Det er en god ide at besøge dyrlægen på dette tidspunkt, for at få din killing tjekket og få forebyggende behandling mod orme og lopper samt planlægge vacciner. Hvis du har andre kæledyr, skal du være have undersøgt din killing, inden den bliver introduceret til dine andre dyr. Du kan finde flere detaljer om dette i vores artikel 'Besøg hos dyrlægen'."