Din killings naturlige instinkter

Som den heldige, nybagte ejer af en killing, er det et godt udgangspunkt at forstå din kats adfærd og instinkter for at hjælpe den med at føle sig bedst muligt hjemme i sine nye omgivelser.

Ligesom store kattedyr er din killing en ensom jæger. Den er konstant på vagt, og det er også derfor, du vil opleve, hvordan den lynhurtigt sniger sig fra det ene sted til det anden.

Sniger sig hurtigt omkring

Ude i naturen er store kattedyr altid på udkig efter potentielle farer. Derfor vil du nok også se din killing snige sig lynhurtigt ind og ud af de forskellige rum for hele tiden at vurdere situationen. Hvis din killing opfører sig sådan og har adgang til at komme ud, skal du sørge for, at dens kattelem er åben. Eller at der er en åben dør, den nemt kan løbe igennem.

Etablering af territorium

De store kattedyr, din killing er i familie med, bruger gerne bruger gerne kradsemærker, lugte og lyde til at opsnuse ud rivaler og afmarkere deres eget territorium. Da afmærkningerne fungerer som advarsel til rivaliserende katte, bliver markeringerne fornyet regelmæssigt.

I hjemmet vil din killing forsøge at gøre det samme, så du må bedst muligt forsøge at give din kat mulighed for at udtrykke sine naturlige behov - uden at den forårsager for meget skade. Prøv eksempelvis at give din kat et kradsetræ eller et stykke gammelt gulvtæppe, så den ikke kaster sig over møblerne!

Udkigsposter

I naturen kravler katte gerne højt op for at få overblik, holde øje med ubudne gæster og rovdyr og kigge efter gode jagt- og hvilesteder. Derfor er det en god idé, at du i dit hjem har nogle steder,  hvor din lille killing kan sidde højt oppe.

Skjulesteder

De fleste store kattedyr, der lever i naturen, har deres egne foretrukne skjulesteder, som de også bruger til at afgrænse deres territorium. Det er steder, de vil trække sig tilbage til, når de har brug for hvile eller er bange eller syge. Din killing vil sandsynligvis finde sine egne gemmesteder i dit hjem, men som sagt vil den helt sikkert også elske, at kunne have et lille helle, hvor der er god udsigt over omgivelserne.