Tips til maden

Ude i naturen ved store kattedyr præcis, hvad de skal spise. Ved at fodre din killing med den rigtige mad på de rigtige tidspunkter, støtter du dens naturlige instinkter som kødædende jæger.

Særligt killingefoder

I de første 4-5 uger får din killing alt, hvad den har brug for hos sin mor. Normalt bliver en killing vænnet fra, når den er syv uger, men allerede fra uge fire kan du begynde at vænne den til fast føde med særligt tilberedt mad som Whiskas® Junior vådfoder.

Lille mave, stor appetit

Nok er din søde killing lille, men den vokser 15 gange hurtigere end en menneske-baby! Og med en mave på størrelse med en tommerfingernegl, kan en killing ikke spise særlig meget på én gang. Derfor er det vigtigt at fodre små killinger med jævne mellemrum - i starten op til seks gange om dagen. Til at begynde med kan du sprede lidt ud på en tallerken, så killingen bare kan slikke lidt og få smag for sin nye mad.

Fra killinge- til katteportioner

Fra omkring fire måneders-alderen er Whiskas® Junior vådfoder perfekt til et enkelt velsmagende måltid. Indtil din killing er seks måneder gammel, bør du fodre den tre-fire gange om dagen. Derefter bør to-fire måltider være tilstrækkeligt, og når din kat er 10-12 måneder, er den klar til at nøjes med voksenmad to gange om dagen.

Opmærksom på maden

I naturen er store kattedyr forsigtige med, hvad de spiser og undgår alt, der ikke smager helt rigtigt. Din killing har samme instinkt og foretrækker, at hvert måltid er friskt og bliver serveret ved stuetemperatur i en ren skål.


Ændring af mad

Hvis du vil ændre din kats foder, så gør det gerne gradvist og lidt ad gangen, da pludselige ændringer kan forstyrre kattens følsomme mave.

Ikke på menuen

Efter at killinger er fravænnet mælken fra deres mor, mister de deres evne til at fordøje mælk - så ingen komælk! Der er også mange andre menneskelige fødevarer, der kan være skadelige for katte - for eksempel kan løg forårsage anæmi (blodmangel). Så undgå at give katten godbidder ved bordet eller rester fra middagen. Hvis du fodrer din kat den rigtige mad på de rigtige tidspunkter, får den al den ernæring, den har brug for.

Vand

Din killing har en superfølsom næse og tunge, der nemt kan reagere på ukendte, kemiske dufte. Derfor foretrækker killingen måske at drikke fra vandpytter (eller endda toilettet!) i stedet for sin egen vandskål. For at opmuntre din killing til at drikke mere, så stil vandskålen et roligt sted væk fra kattebakken. Men hvis de mærkværdige drikkevaner fortsætter, skal du ikke bekymre dig - det er helt normalt!

Kattebakke

I naturen er de store katte meget opmærksom på at holde sig rene, og derfor spiser de ikke samme sted, hvor de går på toilettet. Din lille killing har det på samme måde, så sørg for at holde kattebakken væk fra de steder, hvor den spiser og drikker. Hvis du vil vide mere, så læs vores afsnit om kattebakke-træning.

Et langt og sundt liv

Hvis du giver din kat balanceret mad, der passer til alle faser af dens liv og udvikling, vil du hurtigt se det afspejlet i dens udseende. En skinnende pels, klare øjne og smidig muskulatur er alle gode tegn på, at din kat er sund og velernæret.